Avondmarktcomité en Mag’et ewa Miejer zen bundelen krachten voor organisatie Miejer Kerremis

Samenwerking voor kermis Mere 2017

In 2013 startten enkele enthousiaste Merenaren met Mag’et ewa Miejer zen?, een cultureel evenement tijdens het eerste weekend van de kermisweek. Het avondmarktcomité heeft al enkele jaren meer op de teller (zo’n 34 jaar) en staat in voor de organisatie van de avondmarkt op vrijdag. De programmatie op vrijdagavond liep meer en meer in elkaar en er was nood aan een gezamenlijke organisatie en communicatie. Om die reden bundelen beide verenigingen hun krachten nu in de vzw Miejer en Miejer.

Kermis Mere vindt plaats van 18 augustus 2017 tot en met 24 augustus 2017. De organisatie heeft opnieuw een mooi programma in petto dat iedere bezoeker moet bekoren. Op vrijdagavond wordt de kermis om 18 uur feestelijk geopend door den belleman. Wie hem al heeft bezig gezien, weet dat hij garant staat voor een toespraak met Meerse tongval en met de nodige humor. Bovendien zal hij dit jaar de winnaar bekend maken van de wedstrijd “De Zak van Mere”. Wie in de periode van 1 t.e.m. 18 augustus een brood koopt bij bakkerij François en het voorziene strookje ingevuld terug brengt (voor 18/08, 12 uur), maakt kans op een rijkelijk gevulde ontbijtmand. De moeite dus! Rep u alvast op vrijdag omstreeks 18 uur naar het rondpunt voor de bekendmaking!

Een gevarieerd programma voor jong en oud

De bezoekers kunnen vrijdag 18 augustus terecht op de avondmarkt in Mere centrum die in twee lussen zal verlopen. Je kunt ook een kijkje nemen op de tweedehandsmarkt. Bovendien wordt het publiek verwend met een oldtimertreffen en retromarkt in de Kerkveldstraat. Aan het voormalige Hof ten Dale geven retrobands Fifties Fever en The Cherry Pops het beste van zichzelf. Placeer gerust een dansje en trakteer jezelf daarna op een goede pint in het daar opgestelde pop-up café. Ook het kermisterras op de koer van het Ontmoetingscentrum is open.

Flanerend door de straten, komt u waarschijnlijk ook onze schminkster tegen. Zij is een kei in het omtoveren van een kindergezicht naar de mooiste tijger of de liefste prinses. Ze is vergezeld van een jongeman die dan weer uitblinkt in het zetten van airbrushtattoos. Alleen voor stoere jongens en meisjes! Hadden we al gezegd dat je dit jaar ook alpaca’s en ezeltjes kan bezichtigen?

 

Wie maar niet genoeg krijgt van al die ambiance en graag nog wat verder feest, kan terecht op de koer aan het Ontmoetingscentrum. Daar speelt Full Coverage omstreeks 22 uur de pannen van het dak. Wie er vorig jaar bij was, weet dat het fantastisch was. Wie er niet bij was, krijgt dit jaar de kans om van deze coverband te genieten. DJ Neal warmt het publiek vanaf 20 uur alvast op en danst achteraf met ons de nacht in. Get on your dancing shoes people!

Zaterdag 19 augustus kunnen de kleinsten onder ons omstreeks 14.30 uur  genieten van leuk en interactief kindertheater. ’s Avonds maken we ons op voor de komst van de Guy Swinnen Band. Deze rocker kennen we vooral van The Scabs, maar deze zomer is hij op tournee met twee andere muzikanten. Op onze koer zullen naast covers en eigen werk, ook hits van The Scabs weerklinken. Een niet te missen muzikale hoogmis! Tickets zijn te koop via www.magetewamiejerzen.be en in enkele lokale verkooppunten voor slechts 10 euro!

 

Kort samengevat is dit waarvoor u moet buiten komen:

Vrijdag 18 augustus 2017

 

  • 17 uur- 21.30 uur: avondmarkt met tweedehandsmarkt, oldtimertreffen, retromarkt en animatie (centrum Mere)
  • 19.30 uur: The Cherry Pops (aan het voormalige Hof ten Dale)
  • 21.30 uur: Fifties Fever (aan het voormalige Hof ten Dale)
  • 22 uur: coverband Full Coverage (koer Ontmoetingscentrum)

Zaterdag 19 augustus 2017

 

  • 14.30 uur: kindertheater  (koer Ontmoetingscentrum)
  • 18 uur: rockcafé met DJ  (koer Ontmoetingscentrum)
  • 21 uur: Guy Swinnen Band  (koer Ontmoetingscentrum)