Koop de CD nu online

Ga naar de shop
2016, dat wordt de Zomer van Lucien. We eren en vieren Tourheld Lucien Van Impe. Tot op vandaag is hij de laatste Belgische Tourwinnaar en die man komt begot uit Mere! Zijn bijnaam is dan ook voor niets ‘ De kleinen van Miejer’. In de bloedhete zomer van 1976 schreef een kleine jongen uit Mere geschiedenis. Op de Pla d’Adet behaalt Lucien zijn meest heroïsche overwinning en komt hij stevig in het geel. In Mere barst de tourgekte helemaal los! Kan Lucien wel het geel behouden tot in Parijs? Ja zenne, dat kan de Lucien.  De slotrit in Parijs kan hij niet winnen, maar het allermooiste geschenk neemt hij wel mee naar Mere: de gele trui! Hij beseft nog niet dat Mere op zijn kop staat en het volk hun held zo snel mogelijk in de armen wil sluiten. De kleinen van Mere schrijft de Tour van 1976 op zijn naam en niets deed toen vermoeden dat hij de laatste Belgische Tourwinnaar zou zijn tot op vandaag.

Al 40 jaar kan geen enkele Belg de gele trui veroveren en dat is toch wel heel bijzonder. We eren Lucien uitgebreid tijdens het feestweekend van 30-31 juli, maar met Mag’et ewa Miejer zen willen we toch altijd ewa Miejer doen. We verzamelden de liedjes die naar aanleiding van de Touroverwinning van Lucien in 1976 geschreven zijn. Ze worden aangevuld door liedjes met Lucien zelf, latere liedjes, een opname van de Miejerse Pap, een recente hit De Kleinen van Miejer, een nieuwe versie met extra strofe van Lucien Van Impe – den Besten. De liedjes worden doorspekt met enkele interviewfragmenten.. In het tekstboekje doen bovendien enkele volkslegendes uit Mere hun verhaal van toen. Een waar collectors item! Vanaf 17 juni kan je jouw CD aankopen via de lokale handelszaken. Niet twijfelen, maar doen!

Vanaf september zetten we enkel nog in op online verkoop. Portkosten zullen wel gewoon aangerekend worden. Voor de volledigheid geven we even de tracklist mee:

 1. Lucien Van Impe Wint De Tour de France – Tony De Moté
 2. Lucien Van Impe Den Besten – Clark Van Mere
 3. Lucien Van Impe – Fé & Jampy and The Shellbacks
 4. Ode aan Lucien Van Impe – De Pappers
 5. Freddy Maertens in ‘t Groen – Clark Van Mere
 6. Van Impe gele trui – Juul Kabas
 7. Vooruit Van Impe! – Juul Kabas
 8. Viva Lucien Van Impe – Clark Van Mere
 9. Lucien Van Impe Kampioen – Gene Summer
 10. Trappe, trappe, trappe! – The Colba’s featuring Peter Bauwens en Lucien Van Impe
 11. Lucien Van Impe Den Besten [editie 2016] – Clark Van Mere
 12. De Meerse Pap – Frans Van Vaerenbergh, Honoré Vlegels, Clark Van Mere (bew.)
 13. De Kleine van Miejer – Anneleen Van Den Bossche
 14. tot 25. Tracks uit het VRT-geluidsarchief (1967-2001)

De verdeling via lokale handelaars is voorbij. Enkel in deze verkoopplaatsen zijn nog enkele exemplaren beschikbaar:

Mere zelf:

 • Bakker François, Nijverheidsstraat

De rest van de wereld:

 • Standaard Boekhandel Aalst, Nieuwstraat 38, Aalst
(c) Joke De Groot