Al sinds 2013 maken we (of we proberen toch) het mooie weer tijdens de zomerkermis. Tijdens de eerste editie bestegen pianist Pieter van Herreweghe uit Mere en amusementsgroep ’t Klein Muzieksken uit Erpe op vrijdagavond het podium. Op zaterdag kon je genieten van enkele stand-upcomedians. We ontvingen o.a. Lukas Lelie en Kris Van Spitael.

2013_sfeerbeeld_plein

Op zondag beklom lokale held Koen De Graeve met zijn nieuwe band De Post het podium. Mere werd helemaal gek! Koen speelde de pannen van het dak en genoot zichtbaar van zijn thuismatch.

In 2014 werden we geplaagd door de regenval en installeerden we een shelter op onze koer. De regen kon weinig mensen deren, want op vrijdagavond genoot het volk van de straatanimatie van o.a. Borokov Kolaktiv en Wie Wieneke. Op de koer barstte later op de avond een leuk feestje los dankzij de ambiance van coverband The Rhythym House Band.

Op zaterdag ontvingen we grote muzikale meneer Jan De Wilde. Het voorprogramma werd verzorgd door Patrick Nievel. Onder de shelter genoten ongeveer 500 aanwezigen van fantastische muziek. Jan De Wilde zorgde voor een waar kippenvelmoment toen hij de “de Fanfare van Honger en Dorst” inzette en het publiek volgde. Geweldig moment!

Op zondag konden kinderen genieten van “1,2,3 Piano!” gebracht door Jeuk. ’s Avonds organiseerden we de eerste editie van onze zangavond “Zing’t isj ewa Miejer”. Een gezellige avond met ondersteuning van The Antonio’s, die ook zorgden voor de muzikale afsluiter.

In 2015 bouwden we een sterk aanbod uit aan straatanimatie tijdens de avondmarkt, in samenwerking met het avondmarktcomité. Grime, een totebag maken, optredens in de Nieuwstraat, gekke kapsels, circusartiesten, een photobooth, Afrikaanse djembémuziek, retromuziek aan de old timers, het was er allemaal! Onze prachtige kermisbrochure, van de hand van Joke De Groot, gidste je doorheen het hele programma. Niet alleen op vrijdag, maar gedurende de hele kermisweek.

Op zaterdag was het tijd voor onze Franse avond. We ontvingen 150 eters voor onze varken aan’t spit. Zij genoten ook van het optreden van Moustash en gingen nadien dansend de nacht in op de beats van DJ Klaas. Een superfeestje!

Op zondag verwenden we opnieuw de jongsten onder ons met een leuke theatervoorstelling en ’s avonds smeerden we de keeltjes voor de tweede editie van onze zangavond. The Antonio’s waren opnieuw van de partij en gaven het beste van zichzelf.

Op 26 april 2015 was het Erfgoeddag en dat was voor Mag’et ewa Miejer zen de ideale aanleiding om een feestje te bouwen aan de Kruiskoutermolen. Vroeger vonden al molenfeesten plaats, tijd dus om die traditie van onder het stof te halen!

2015_Molenfeest

De weergoden waren ons alweer iets minder goed gezind, maar we lieten het niet aan ons hart komen.
Omstreeks 14 uur vertrokken meer dan 300 lustige wandelaars voor een tocht doorheen Mere. Op een aantal stopplaatsen konden ze genieten van enkele straffe verhalen. Voor en na de wandeling konden de inwoners op een gezellige infomarkt kennis maken met een aantal Meerse verenigingen, terwijl ze smulden van een lekkere pannenkoek, een gebakje of ander lekkers.
De streek- en andere bieren werden eveneens rijkelijk genuttigd en de sfeer zat er goed in. Om het feest compleet te maken, trad de knotsgekke fanfare Ya Tararah op. De mensen dansten en lachten en genoten zichtbaar van dit molenfeest. De mensen blij, wij blij. Een geslaagde eerste editie die zeker nog een vervolg krijgt!

Wat zal dit jaar geven? Opnieuw een veelbelovend programma met muziek, entertainment, animatie en nog zoveel meer! Ontdek het hier.

In 2016 pakten we opnieuw uit met een divers en veelbelovend programma. Geen ‘grote naam’ deze keer, maar een keuze voor animatie, amusement, kindertheater en een “14 juillet-gevoel”. Op vrijdag bleven we inzetten op een gevarieerd aanbod aan animatie op de avondmarkt.

Intussen wordt het een goede gewoonte dat de Belleman van Mere de kermis officieel en feestelijk opent. Dat deed hij ook vorig jaar in druilerig weer, maar met veel enthousiasme en geestdrift. In de straten van het Meerse centrum trof u ook steltenlopers, een goochelaar en de muzikanten van Borokov Kolaktiv aan.  Amusement troef!

Op ons plein kon je de schminkster terugvinden die een jongeman had meegebracht die zich bekwaamt in het zetten van airbrushtattoos. Alleen voor hippe kids! Op het plein van Mag’et ewa Miejer weerklonk muziek van Be Naked, een akoestische rockgroep en Full Coverage. Met die laatste band ging het dak eraf en kon we dansend de nacht in.

Op zaterdag rustte de organiserende ploeg even uit, om er op zondag opnieuw in te vliegen. In de namiddag konden kinderen genieten van een theatervoorstelling van Jeuk. ’s Avonds kon het publiek genieten van een Italiaanse avond met optredens van In Volata en Suskewiet. DJ Klaas sloot deze vierde editie feestelijk af.

Dorpsfeest aan de Kruiskoutermolen in Mere op 6 en 7 mei

Inwoners en verenigingen van Erpe-Mere kunnen elkaar ontmoeten aan onze prachtige Kruiskoutermolen voor een gezellig samenzijn, een hapje en een (lokaal) drankje en tal van leuke activiteiten. Mag’et nóg isj on de Meulen zen dus, met een boordevol programma en een aanbod voor jong en oud. Iedereen welkom in de feesttent aan de Kruiskoutermolen op 6 en 7 mei!

Zaterdag 6 mei

19u: Opening Molencafé in de feesttent

21u: Optreden van De Merde van Ier

Doorlopend: bezoek aan de windmolen, café- en volksspelen

 

Zondag 7 mei

14u: Opening Molencafé in de feesttent met gratis Dorpsreceptie tot 15u

14u: Optreden van ’t Klein Muzieksken

14u: Ontdek Erpe-Mere met de Lucien-wandeling (8 km) en de Lucien-fietstocht (36 km)

15u: Huifkartochten door Mere (doorlopend tot 18u)

16u: Wagenspel ‘De Ketellapper’ door ‘t ES-battement met Anton Cogen

17u: Optreden van De Helaasheid der Zingen

Doorlopend: bezoek aan de windmolen, bekijk uilen en buizerd, café- en volksspelen, kasseismijten, springkastelen, kindergrime …

 

Alle activiteiten zijn gratis. Enkel de huifkartocht kost 1 jeton/persoon (1,60 euro).

Kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Breng ook gerust je picknickdekentje mee. We maken het gezellig!

 

Met steun van de Koning Boudewijnstichting en met medewerking van gemeentebestuur Erpe-Mere, Raad voor Toerisme Erpe-Mere, Mag’et ewa Miejer zen, de Molenaars, Singhet Fro, Rode Kruis, Heemkundige Kring, Markant, Black Boys, Blauwboszangers, Wereldwinkel, Welzijnsschakel Ommekeer, 11.11.11, ASEM, Curieus, Chiro Mere …

 

Foto vorige editie